Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τα πιο ηλίθια πράγματα στην Αυστραλία

  1. Οι βρύσες. Ξεχωριστή βρύση για το ζεστό και ξεχωριστή για το κρύο. Και πώς βρε τζιμάνια θα πετύχουμε χλιαρό νερό; Δεν το σκέφτηκαν ποτέ μάλλον.
  2. Τα πόμολα. Αν έχει ύψος μέχρι ένα μέτρο είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξεις τις πιο πολλές πόρτες. Μάλλον έχουν την εντύπωση ότι στη χώρα αυτή κατοικούν γίγαντες. 
  3. Οι κλειδαριές. Αν δεν έχεις δυο χέρια ελεύθερα δεν μπορείς να ανοίξεις την πόρτα. Με το ένα χέρι γυρνάς το πόμολο και με το άλλο ξεκλειδώνεις την άλλη κλειδαριά. Αν κρατάς ψώνια ή οτιδήποτε άλλο τη γάμησες. Δεν μπαίνεις μέσα.
  4. Τα φανάρια. Η λωρίδα που στρίβει πάει και ευθεία. Ο,τι πιο ηλίθιο έχουν σκεφτεί. Γιατί; Γιατί στα πιο πολλά φανάρια το πράσινο για να στρίψεις και το πράσινο για να πας ευθεία δεν ανάβουν μαζί. Άρα, αν μπροστά σου είναι αυτοκίνητο που θέλει να πάει ευθεία και εσύ από πίσω θες να στρίψεις, πρέπει να περιμένεις να ανάψει το δικό του φανάρι και κατά πάσα πιθανότητα να περάσεις με κόκκινο (πράγμα που δεν είμαι σίγουρη ότι είναι παράνομο σε αυτή την περίπτωση) ή να περιμένεις το επόμενο φανάρι που θα στρίβει. Μπόνους στις στροφές είναι το γεγονός ότι σε κάποιες δεν υπάρχει φανάρι και στρίβεις όποτε μπορέσεις ή δε λειτουργεί κάποιες ώρες της ημέρας σκόπιμα.
  5. Οι μεζούρες. Τα ποτά εδώ είναι με τη μεζούρα. Στην ουσία ένα ποτό από ένα σφηνάκι διαφέρει στο μέγεθος του ποτηριού που θα στο σερβίρουν. 
  6. Τα πιτόγυρα. Δε φτάνει είναι αυτή η αηδία ο γύρος από αρνί, βάζουν τρία κιλά μαϊντανό και ό,τι άλλη μαλακία σε πρασινάδα έχουν (π.χ. μαρούλι) και δε βάζουν και πατάτες. Και η πίτα αράβικη. Και αυτό το πράγμα το πληρώνεις πανάκριβα. 
  7. Οι smoke free areas. Το 'παμε δεν την παλεύουν οι άνθρωποι εδώ. Δε σε αφήνουν να καπνίσεις ούτε έξω. Υπάρχουν περιοχες στον ανοιχτό αέρα, ούτε καν κάτω από στέγη, που δεν επιτρέπεται να καπνίσεις. Και πού σταδγιάλα θα καπνίσουμε ρε, στο Φεγγάρι; 
  8. Οι κατασκευές τους. Σπίτια από τσιγαρόχαρτο. Τίγκα στα παράθυρα. Στέγες από λαμαρίνα. Φου να το κάνεις θα πέσει. Και όλα ισόγεια έτσι; Κι ας έχει πλημμύρες. Τζίνιους λέμε. Τριπλές κλειδαριές στην πόρτα και από δίπλα τρία παράθυρα, εννοείται χωρίς κάγκελα και παντζούρια. Με το δάχτυλο να τα σπρώξεις θα σπάσουν. Ασφάλεια λέμε, όχι μαλακίες. Προχθές έβαλαν βερνίκι στο παρκέ του γείτονα, το τονίζω, ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ και το ΔΙΚΟ μας σπίτι βρωμούσε μια βδομάδα. Με κλειστά παράθυρα.
  9. Η θέρμανση. Το καλοκαίρι εδώ χτυπάει σαραντάρια. Το χειμώνα δεν κάνει τρομερό κρύο κάθε μέρα, αλλά προχθές είχαμε 3 βαθμούς. Κεντρική θέρμανση; Γιατί; Δε σου φτάνει το κλιματιστικό; ΟΧΙ. Λες και μόνο στο σαλόνι κάνει κρύο. Πφφφφ


Τέλος πάντων, τα είπα και ξεθύμανα. Κατά τα άλλα όμως είναι υπέροχα να  ζεις εδώ.

Σας φιλώ και σας αγαπώ,
το ξενιτεμένο Βούτυρο.